zaterdag 29 maart 2014

Truly gezellig!

Dit is alweer mijn 4e blog. Ik had mezelf opgelegd dat ik iedere week een bericht wil plaatsen, maar dan moet je wel wat te melden hebben... en liefst ook nog iets zinvols of iets wat de lezer interessant of leuk gaat vinden. Ik denk iets leuks gevonden te hebben. 

De afgelopen week, was een gekke week... tenminste voor ons Hagenezen. 
Obama en de andere wereldleiders zijn weer vertrokken en we hebben de stad weer voor onszelf. Ik heb wel genoten van alle aandacht die de stad kreeg. Alleen al die helikopters die continue boven je huis herrie maken geven, behalve slapeloosheid, een echt veilig gevoel! 
Ik vond het ook truly gezellig allemaal, maar ben blij dat de rust weer is teruggekeerd.

Persoonlijk vond ik het mooiste gedeelte van de top het diner met de delegatieleiders in de Oranjezaal van Paleis Huis ten Bosch. Ik vind dit zo'n geweldig mooie indrukwekkende zaal! Ik heb er vorig jaar even in gestaan, in een 1 op 1 nagemaakte versie wel te verstaan. 


De Oranjezaal in al zijn glorie!
Even een korte les in onze vaderlandse geschiedenis.
De zaal ligt centraal gelegen in het paleis. Als je voor het paleis staat, zie je in het midden een grote koepel, dat is de Oranjezaal. Amalia van Solms heeft destijds deze zaal laten schilderen als eerbetoon aan haar gestorven echtgenoot stadhouder Frederik Hendrik in 1647. De zaal is een aantal jaren geleden gerestaureerd en wordt niet tot nauwelijks gebruikt, jammer genoeg. Daarom was ik blij verrast dat ervoor gekozen is om hier het diner  met de delegatieleiders te laten plaatsvinden. Wat zullen ze onder de indruk zijn geweest van onze pracht en praal uit de Gouden eeuw!


Uiteraard zit ik fruttechnisch niet stil, alhoewel ik minder tijd heb dan ik zou willen. Ik probeer zo vaak mogelijk 's avonds even te frutten om even af te kicken van werkgerelateerde zaken en ben druk in de weer met een paasslinger, die komt binnenkort zeker af, bovenstaand een klein gedeelte van de hiervan. 

Zo nu en dan pak ik ook wat andere kleine pakketjes beet die binnen een poep en een scheet in elkaar zitten. Onderstaande cupcake siert nu onze koelkast.Nou, tot zover deze keer, graag tot een volgend blog!

2 opmerkingen:

 1. Ja, dat was een heftig weekje afgelopen week. Ik woon niet in DH maar ben er wel vaak. Ik vond het met de overlast heel erg meevallen. Alles werd duidelijk gecommuniceerd. Ik was best een beetje trots op Nederland deze week. Mooie paasknutsel. Ziet er best moeilijk uit. Fijn weekend! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Tineke, dank je wel voor je reactie. De paasknutsels zijn echt heel makkelijk te maken. De hele slinger plaats ik binnenkort.
   Groeten Carla

   Verwijderen