donderdag 13 maart 2014

Voorjaarsperikelen

Dank jullie wel voor alle complimenten die ik heb ontvangen naar aanleiding van mijn 1e blog. Ik hoop dat ik jullie lang genoeg kan blijven boeien met mijn verhaaltjes en frutsels.
Nog een paar dagen te gaan en dan is het echt lente! Wat een toeval (not) dat de lenteversie van HOME alweer klaar ligt om opgehangen te worden in ons halletje. Ik verheug me nu al op de zomerversie. Ik zie zoiets voor me met strand, een zandkasteel, gekleurde ballen of parasols, schelpen en zeesterren. Of water met gekleurde visjes en een eiland met een palmboom. Voor de herfst zou ik een eekhoorn met eikeltjes maken en een boom met van die mooie gekleurde bladeren van sprookjesvilt en paddenstoelen. Nu draaf ik een beetje door... er zit nog geen blad aan de boom en ik denk al aan de herfst!
Lenteversie 
Ieder jaar fungeert onze tuin als voedselbank voor vogels in alle soorten en maten. Door de zachte winter zijn we blijven zitten met zakken vetbollen en potten vogelpindakaas. Vorig jaar had ik spreeuwen, merels en roodborstjes te over en dit jaar heb ik geen spreeuw, laat staan een roodborstje, in mijn tuin kunnen ontdekken. Alleen de houtduiven bleven ons trouw en die hebben we verwend met brood en zo nu en dan wat zaad.
Nu heb ik bedacht ze maar op een andere manier te verwennen. In mei leggen alle vogels een ei luidt het spreekwoord, maar dan moet er toch eerst een nest worden gebouwd en daar ga ik ze een beetje mee helpen. Ik heb een kroon, die al bij mij in de tuin hing, omwikkeld met kippengaas en daar vulwol in gedaan, zodat de vogels een lekker zacht dekbedje kunnen maken. Ik heb er ook nog wat gekleurde restjes wol in gedaan... dat belooft een vrolijke boel worden in de bomen en struiken!
Kleurig warenhuis met gratis nestmateriaal.
Uiteraard ben ik alweer met nieuwe frutsels bezig. Een heel ienie-minie tussendoortje maar daar ga ik niets over zeggen omdat dat voor een lezeres van mijn blog is en een boertje en boerinnetje in Delfts blauwe kleuren. Daarna moet maar eens aan de Pasen gaan denken. De kippetjes van Sari, 2 paashaasjes, de paasslinger voor het keukenraam. Het zijn leuke dingen voor de mens... en geest.

Graag tot de volgende keer.

1 opmerking:

  1. Oh, wat een superleuke nestjes zullen dat worden. Ik zie het al voor me :-) ik gooi de draadjes katoen ook buiten. De merels weven ze ook in hun nest. De duifjes ook trouwens. Gezellige boel :-)

    BeantwoordenVerwijderen