zaterdag 12 april 2014

Zeg het met bloemen...

Het voorjaar heeft al een tijdje haar intrede gedaan en dat zie je overal terug. Buiten in de tuin, in de tuincentra, maar ook thuis tijdens het werken met vilt. In de lente HOME, heb ik, geheel  volgens het patroon, veel bloemen verwerkt zoals tulpen, violen en zelfs een narcis. Ze zijn zelfs als zodanig herkenbaar...

Afgelopen vrijdag heb ik, tijdens de open dagen in het atelier van Sari (zie mijn vorige blog) een workshop bloemen maken gevolgd. 

Het is veel makkelijker dan je denkt. 

Men neme een lapje naaldvilt, legt daar wat draadjes gekleurde wol op en maak dit kletsnet met warm zeperig water. Vervolgens leg je er 

een laagje bubbeltjesplastic op en wrijven maar. Lekker frutten met water en zeep. 
Het is lekker therapeutisch werken, gedachten op nul of een beetje kletsen met je tafelgenoten en de draadjes wol wriemelen zich als vanzelf lekker in het lapje.  Als de draadjes zich lekker gesetteld hebben leg je het lapje op je vinger en druk je er als het ware een puntje in.  Als de bloem naar je zin is spoel je het zeep eruit en naai je er een paar meeldraden in. Een kind kan de was doen.Ik heb drie witte bloemen gemaakt met gele, een oranje en rode wol in het hart van de bloem  en ik ben zeker niet ontevreden over het eindresultaat. Ik heb aan de onderkant van de bloemen een ijzerdraadje bevestigd en ze aan elkaar gedraaid. Daarna heb ik een klein glazen potje met wol gevuld en daar de bloemen in gezet. Ik ben heel blij met het resultaat! 


Ook buiten zijn we lekker bezig! Sinds vorig jaar proberen Herman en ik een bij-vriendelijke tuin te maken. We zijn al enige tijd donateur van de Bijenstichting,  http://www.bijenlint.nl en het gaat ons aan het hart dat de bijenpopulatie langzaam aan het uitsterven is. Dat heeft uiteindelijk voor iedereen gevolgen!

In ons tuintje hebben we naast de borders links en rechts ook een gemetselde bak van 2 meter bij 0.30 cm waar ik allerlei bij-vriendelijk spul in plant. Ik heb eind vorig jaar 80 voorjaarsbollen in de grond gestopt en zie hier... er komen zowaar blauwe druifjes en wat tulpjes en irissen op. Het is nog niet veel, maar een week of wat geleden heb ik er nog eens 75 zomerbloeiers en 5 zakjes zaadjes aan toegevoegd. 

Zonnebloemen (die wil ik in de winter op tafel leggen zodat de vogels hieruit kunnen pikken), Lathyrus, en nog wat klimmers. 

Ook hebben we een tweetal insectenhotels in de tuin hangen. Er zijn nog kamers vrij voor bijen, wespen, vlinders, lieveheersbeestjes en andere vliegende en kruipende insecten... inchecken kan iedere dag. 
Onderstaande foto heb ik vorig jaar gemaakt, een heerlijke dikke hommel in mijn stokroos. Ik vind het een plaatje! 


Tot zover deze week, graag tot een volgend blog!
1 opmerking:

  1. Wat zien de bloemen er mooi uit, zowel de gevilte als de echte bloemen. Goed gedaan! groetjes Sari

    BeantwoordenVerwijderen