zaterdag 12 september 2015

Laat maar hangen...

In eerdere blogs heb ik jullie al meerdere malen meegenomen in een soort rondleiding door ons huis. Deze keer blijven we in mijn fruthok hangen. Letterlijk hangen. 
Een flink aantal ontwerpen zijn niet geschikt zijn om neer te zetten en daar moet je dan ook maar ruimte voor hebben. Ik ben begonnen met 2 of 3 dingetjes op te hangen aan nylon draadjes aan punaises in het plafond, maar daar word je ook niet vrolijk van, dat is geen gezicht! Bij Sari zag ik een oplossing die ik thuis overgenomen heb. Een stalen raamwerk, wat in de regel wordt gebruikt in de tuin voor klimplanten, aan een paar kettingen en haken bevestigen en dit vervolgens aan het plafond monteren. De afgelopen weken heb ik flink aan de weg getimmerd om het rek te vullen. Kopstuk, wat mij betreft, de papegaai van Sari. Bijna levensgroot met een mooie verentooi. Ik heb Koko wat extra veren gegeven, het kan ’s winter nogal koud zijn in het kamertje ;-).We blijven nog even in de vogeltjes hangen. Mijn 'omgebouwde' ijsvogel is verhuisd van voor het raam naar het rek en vliegt heerlijk in het rond. 


Verder heeft de  pindaslinger van Septemberspring  een mooie plek helemaal vooraan gekregen. Leuk om te maken die pinda’s, leuker nog om ze op te eten. Ik zie me nog zitten als kind aan tafel, krant er op en pellen maar… yummie. Het maken van de vogeltjes vond ik ‘moeilijker’ dan ik dacht. 1 koolmeesje heeft een afwijkende kleur, maar ik had geen zin meer om het uit te halen. Wie weet heb ik wel een nieuw ras bedacht.. leuk voor de Baardmannetjes om te ontdekken! Ik ben nu bezig met een pakket van een vogelhuisje met roodborstjes, ook van Septemberspring, die ook mooi aan het rek kan hangen.


Tijdens de vakantie liep ik, in een brocante winkeltje, een wildhanger tegen het lijf. Mijn opa gebruikte, vroeger bij het slachten van konijnen, hazen en fazanten, gewoon een ouderwetse spijker in de schuur om het vlees te laten besterven. Bij de rich and famous gebruikte men hiervoor een wildhanger. Die van mij is puur voor de sier gemaakt denk ik en zal niet bestand zijn tegen het gewicht van een konijn. Ik heb het aan het rek gehangen en gevuld met vogelhuisjes van Sari en wat andere gekochte zaken om de haakjes te vullen.


Natuurlijk hangen de visjes van Sari aan het rek en nu ik dit aan het typen ben, bedenk ik me ineens dat ik nog een serie zeepaardjes heb liggen, die kunnen mooi naast de visjes. Werk aan de winkel dus!


Mijn allereerste poppetje van Corina hangt er aan, op haar schommel (hierover schreef ik 2 blogs geleden). Corina maakt schitterende creaties, helaas (voor mij) met teveel poppetjes. Ik vind ze prachtig!


Her en der loop ik tegen kleine dingetjes aan waarvan ik denk dat het leuk hangt boven mijn werkplek. Kortom het rek is straks alweer te klein of in het ergste geval te zwaar...

Ook heb ik tijdens mijn vakantie een nieuwe werktafel en stoelen gekocht. Als je je tafel moet leeghalen besef je pas hoeveel zooi er op staat. Ik heb gelijk 7 laden, 6 manden en 12 bakken met spul doorgeworsteld. Dit resulteerde in maar liefst 5 vuilniszakken met spul die zo de container in zijn gegaan. Mijn kralen heb ik in kleinere bakken overgezet. Was de bak vol, dan ging het restant kralen weg. Ik krijg geen verzoeken meer voor workshops Sieradenmaken dus hoef ik er ook niet zoveel meer in huis te hebben. Mocht dit wel het geval zijn, heb ik er nog voldoende in voorraad. Ik heb nieuwe bakken en gekleurde glazen potten gekocht voor mijn DMC, wol en andere kleine zaken. Ook een nieuw zeiltje op tafel om het tafelblad niet te beschadigen. Mijn fruthok ziet er weer fris en fruitig uit, al zeg ik het zelf. Maar vooral opgeruimd, want als ik ergens niet tegen kan het is een rommelige werkplek.


Ik heb in de zomer ook hard gewerkt aan een eigen ontwerp van Sinterklaas en Zwarte Piet (die van mij is donkerbruin omdat ik zwart gewoonweg niet mooi vond staan, geen regenboog- of stroopwafelpiet gewoon Zwarte Piet!). Meer hierover in een volgend blog. Verder staat er nog een babyslinger in de week, maar daar moet ik nog wat moed voor verzamelen.

Tussendoor nog twee kraampresentjes gemaakt met een rinkeltje er in natuurlijk. De bal heb ik zelf verzonnen en de kubus is een ontwerp van JIT Design die enige dagen geleden helaas bekend maakte te stoppen met ontwerpen en uitgeven. Jammer, want ze maakte leuke dingen en had mooie pakketten. Alles is nu overgedragen aan Poppejans.Zo langzamerhand moet ik ook aan de feestdagen gaan denken. Ik heb een opdracht liggen en wil voor mijn correspondentievriendin in Zuid-Afrika (ja een รฉchte met brieven enzo…) ook iets maken. In november ga ik ook een benefietdiner organiseren. Ik krijg het een klein beetje benauwd als ik denk wat ik allemaal nog moet doen de komende tijd, terwijl het zo ontspannend zou moeten zijn. Eรฉn ding is zeker de blog voor deze maand klaar, daar hoef ik me in ieder geval niet druk over te maken…

Graag tot een volgend blog.4 opmerkingen:

 1. Geweldig gezellig en mooi werkkamer!! Heb genoten weer van je blog :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat ben je toch een bezige en creatieve bij ๐Ÿ! Geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat ben je toch een bezige en creatieve bij ๐Ÿ! Geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat maak je toch mooie dingen, Carla! Je kamer ziet er supergezellig uit! Veel plezier nog bij het maken van moois in de toekomst :-)

  BeantwoordenVerwijderen