maandag 5 mei 2014

Een (kruis-)steekje los...

Ik vind zoveel dingen leuk om te doen. Naast het frutten met vilt en kralen is borduren ook een passie van mij.  Ik heb ontelbare kruisjes op mijn conto staan. Ooit ben ik als kind begonnen met grof (voorgedrukt) stramien en dikke wol. Opgevolgd door wat fijner stramien en daarna het echte telwerk. 
Menig borduurwerk heb ik in een hoek gegooid omdat er ergens een fout in zat die ik niet terug kon vinden, maar de laatste jaren heb ik al heel wat werken in laten lijsten. Voornamelijk kraamcadeaus.

Een van de eerste die ik weg gaf was bestemd voor de dochter van mijn beste vriendin Monique. Demi is inmiddels al 18 jaar, maar het borduurwerk is nog steeds mijn favoriet


Daarna volgde er 2 voor de kinderen van een andere vriendin, een jongen en een meisje.


En dan nog voor de dochter van onze buurtsuper. Oma had voor beide kleinkinderen knuffels gemaakt. Van beide knuffels heb ik een foto gemaakt (stiekum want moeder mocht het niet weten natuurlijk) en heb daar een borduurpatroon van laten maken. Succes gegarandeerd!


Voor mijn achterneefje en -nichtje (ja zo oud ben ik al!!) heb ik onderstaand werk gemaakt. Het is een tweeling, dus 2 in 1 zal ik maar zeggen.


Tot slot heb ik voor mijn buurkindje een zgn. meetlat gemaakt, zonder patroon, gewoon uit het blote hoofd. Ik heb daar veel diverse lintjes, knoopjes en figuurtjes in verwerkt die ik, verspreid over het hele land, gekocht heb.
Bijv. in mijn favoriete fourniturenwinkeltje in Lunteren. Lekker naast de deur zou je zeggen, maar ik kom een paar keer per jaar in Lunteren (in een heerlijk hotelletje en een geweldige sauna) en ik kan echt niet naar huis zonder in dat winkeltje wat gekocht te hebben. Hier in de grote stad zul je niet zo snel meer een fourniturenwinkeltje vinden, maar in de dorpen des te meer. Ik kan zo winkel ook nooit voorbij lopen... al neem ik maar een pakje naalden mee.


 Voor mezelf ben ik met een 20-jarenplan borduurwerk bezig van de rode je-weet-wel kater van de Libelle. Het zijn Delfts blauwe tegels met wijsheden uitgesproken door de je weet wel kater. Daar omheen zit een rand van piepkleine bloemen. Het werk is ongeveer 1 bij 0,50 meter en heb pas 3 tegels klaar. Tegen de tijd dat dit werk klaar en ingelijst is ben ik bij blog 2499 vrees ik. Maar ik zal ooit het resultaat laten zien! 

Wel heb ik al jaren een andere versie van de rode kater af.  


Een creatieve geest is een joy for ever!

Graag tot een volgend blog.
                             

3 opmerkingen:

 1. Wat leuk dat je van al die borduurwerken foto's gemaakt hebt. Zo kunnen wij nu met je meegenieten. Ik wens je nog veel mooie borduuruurtjes :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Carla,

  Prachtig je borduurwerken.
  Even iets anders heb van Klazien een mailtje gehad of ik die naar
  jou wilden door mailen zou jij je mail adres naar mij willen mailen zodat ik dit kan doen.

  Groetjes Gerda
  deviltentol@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi TANTE, Leuke werkjes zeg. Die van de tweeling blijft ook erg leuk! Xx

  BeantwoordenVerwijderen