zaterdag 10 mei 2014

Iets met kraaltjes...

Voordat frutten met vilt bij mij op nummer 1 stond, was ik druk in de weer met kralen, maar nog steeds volg ik met enig regelmaat workshops bij Limited Edition om bij te blijven en/of geschoold te worden in de laatste technieken.

Een paar weken geleden heb ik me gestort op het Embroiderie... of wel frutten met hele kleine kraaltjes op de m2 millimeter. Het eindresultaat... een iets te grote ring.

En onlangs heb ik een workshop armbanden weven gevolgd, maar zonder resultaat. Ik had de armband af... een aangehecht draadje laat los en toen ook de tientallen kraaltjes... het zakje met de restanten ligt ergens op een plank.

Ik vind het heerlijk om met kralen te werken. Ik heb dan ook bij (bijna) ieder kleedje een bijbehorende ketting, armband of ring. Als ik iets uit de kast trek, weet ik bijna direct welke sieraden ik daarbij wil dragen. Het is een tik, ik weet het, maar wel een leuke! 

Hieronder volgt een kleine selectie van mijn gefrut met kralen.

Deze ketting met Turkoois kralen en half edelstenen is met een zgn. ketteltechniek gemaakt. Erg intensief werk maar dan heb je ook wat! Door het gebruik van heel veel kralen en steentjes is de ketting wel wat aan de zware kant. 
Aan onderstaande leerveters zijn ornamentjes van verschillende lengtes en verschillende soorten materialen gemonteerd. Deze techniek is simpel en veel gemaakt op mijn workshops. Dit is mijn Delfts blauwe versie. 

Ik maak en repareer ook vaak sieraden op verzoek. Ik heb een collega die dol is op alles wat rood en paars is, dus ook haar sieraden. Deze armband heb ik gemonteerd op een bestaande basis van roestvrij staal.
Rijgen met 3 draden (in dit geval was het een gecoat ijzergaren) geeft een leuk effect en toch zo simpel om te maken. 


Deze ketting met armband met zoetwaterparels is gemaakt met een rijgtechniek met meerdere draden die je op een bord spant. Je doet de kraal of kralen op draad 1 en 2 en kralen,  op 3 en 4, op 5 en 6 en dan rijg je een kraal op 2 en 3, 4 en 5 en de volgende rij werk op 1 en 2 etc. 
Makkelijk toch?


Het is ook een tijdje 'in' geweest om sieraden te maken in combinatie met fiets-binnenbanden, echt waar! Ook ik heb me hier op gestort, maar het was niet echt mijn ding.


Tot de simpelste techniek ooit Punniken. 
Op een beurs heb ik een punnikklosje gekocht en wat goud- en zilverkleurige garen. Dit is het eindresultaat geworden.
Je ziet het, er is veel mogelijk op dit gebied, het is een kwestie van durven combineren en soms weer opnieuw beginnen, als er bijvoorbeeld een knoopje of een sluiting openschiet... 

Graag tot een volgend blog. 
1 opmerking:

  1. Dat ziet er erg mooi uit.......... die blauwe is helemaal GAAF

    BeantwoordenVerwijderen