donderdag 5 juni 2014

Geef er een slinger aan...

Naast de muisjes, bloemen en de H-O-M-E-versies (zie mijn eerdere blogs) vind ik het ook leuk om slingers te maken. 
De slingers hebben een lengte van 2,00 meter en passen precies in het keukenraam aan de voorkant van ons huis.

Sommige slingers maak ik via een patroon/pakket, maar soms ontwerp ik ze zelf of ik pas het patroon een beetje aan. Dat doe ik met gerechten ook altijd… net even afwijken van het recept, want er zit altijd wel iets in wat ik niet lust!

Ik heb al diverse slingers gemaakt en geprobeerd deze helemaal en een beetje gunstig op de foto te krijgen. Met gevaar voor eigen leven speld ik ze vast aan het behang in het  trapgat (je ziet er echt niets van schat!). 

De slinger met kuikens is natuurlijk voor de Pasen. Ook deze heb ik aangepast... een extra eitje hier een strikje daar of een ander kleurtje. De meeste slingers zijn ontworpen door SeptemberspringDe K(r)oningsdag-slinger is ook niet helemaal volgens patroon. Ik heb niet alle figuurtjes gebruikt en heb er zelf een slinger (mooie woordspeling ;-) aan gegeven door de kroon (met echte parels en bling bling) in het midden te plaatsen.


Variant op de Koningsdag-slinger is de 5 mei-slinger. 
Als basis heb ik de Hollandse hartjes van JIT Design gebruikt. Vervolgens heb ik het logo van de Stichting 4-5 mei vergroot en hiervan een versie in vilt gemaakt. Samen met de Nederlandse vlag maakt het een leuk geheel.


Uiteraard moest er ook een voetbal-slinger komen. Nu had ik nog rondjes in huis die ik ooit 2 jaar geleden gemaakt had van karton met aan de ene kant een voetbal en aan de andere kant de Nederlandse vlag. Vervolgens heb ik buttons gekocht en met behulp van een gratis patroontje van Atelier Tintangel  heb ik de leeuw (uiteraard ook niet helemaal volgens de beschrijving) in het midden gehangen. Ik heb 4 voetballen in het zicht hangen en 1 vlag.


Tot slot wordt op de laatste zaterdag van juni altijd Veteranendag gevierd. Ook hier wilde ik een slinger voor maken. Bij de Veteranenshop heb ik voor een prikkie het veteranensymbool aangeschaft, je weet wel… een witte anjer. Deze heb ik op cirkels met legerachtige stof bevestigd (aan de achterkant verstevigd met aslan) en ik had ook 3 stickers besteld, die op karton zijn geplakt en aan de slinger zijn bevestigd met ringetjes. 
Ik vind hem stoer!  28 juni a.s. gaat bij ons de vlag uit en de slinger op het raam!


Er staan nog 2 slingers op de planning. 
1 voor Halloween en 1 voor Oud en Nieuw. Daar heb ik nog even de tijd voor, dat is pas na de zomer. Tot die tijd vermaak ik me wel met andere projecten. Die krijgen t.z.t. een plekje in een volgend blog. 

Graag tot dan!


1 opmerking:

  1. Hoi Carla, daar ben ik eindelijk weer een keer. Wat leuk om je slingers zo in een overzicht te zien hangen. Ik vind het mooie er aan dat je er steeds je eigen draai aan geeft en er zo een persoonlijke slinger van maakt :-) Veteranenslinger: heel bijzonder en op zijn plaats. Er zou veel meer aandacht voor onze veteranen moeten zijn. Je voetbalslinger: Vanavond begint het hele circus toch? Jij bent er in ieder geval klaar voor.

    BeantwoordenVerwijderen