zaterdag 29 maart 2014

Truly gezellig!

Dit is alweer mijn 4e blog. Ik had mezelf opgelegd dat ik iedere week een bericht wil plaatsen, maar dan moet je wel wat te melden hebben... en liefst ook nog iets zinvols of iets wat de lezer interessant of leuk gaat vinden. Ik denk iets leuks gevonden te hebben. 

De afgelopen week, was een gekke week... tenminste voor ons Hagenezen. 
Obama en de andere wereldleiders zijn weer vertrokken en we hebben de stad weer voor onszelf. Ik heb wel genoten van alle aandacht die de stad kreeg. Alleen al die helikopters die continue boven je huis herrie maken geven, behalve slapeloosheid, een echt veilig gevoel! 
Ik vond het ook truly gezellig allemaal, maar ben blij dat de rust weer is teruggekeerd.

Persoonlijk vond ik het mooiste gedeelte van de top het diner met de delegatieleiders in de Oranjezaal van Paleis Huis ten Bosch. Ik vind dit zo'n geweldig mooie indrukwekkende zaal! Ik heb er vorig jaar even in gestaan, in een 1 op 1 nagemaakte versie wel te verstaan. 


De Oranjezaal in al zijn glorie!
Even een korte les in onze vaderlandse geschiedenis.
De zaal ligt centraal gelegen in het paleis. Als je voor het paleis staat, zie je in het midden een grote koepel, dat is de Oranjezaal. Amalia van Solms heeft destijds deze zaal laten schilderen als eerbetoon aan haar gestorven echtgenoot stadhouder Frederik Hendrik in 1647. De zaal is een aantal jaren geleden gerestaureerd en wordt niet tot nauwelijks gebruikt, jammer genoeg. Daarom was ik blij verrast dat ervoor gekozen is om hier het diner  met de delegatieleiders te laten plaatsvinden. Wat zullen ze onder de indruk zijn geweest van onze pracht en praal uit de Gouden eeuw!


Uiteraard zit ik fruttechnisch niet stil, alhoewel ik minder tijd heb dan ik zou willen. Ik probeer zo vaak mogelijk 's avonds even te frutten om even af te kicken van werkgerelateerde zaken en ben druk in de weer met een paasslinger, die komt binnenkort zeker af, bovenstaand een klein gedeelte van de hiervan. 

Zo nu en dan pak ik ook wat andere kleine pakketjes beet die binnen een poep en een scheet in elkaar zitten. Onderstaande cupcake siert nu onze koelkast.



Nou, tot zover deze keer, graag tot een volgend blog!

zondag 23 maart 2014

Een beetje dit en een beetje dat!

In mijn allereerste blog schreef ik dat de site nog "under construction" is. We kampen nog met wat kinderziektes, een aantal instellingen is nog niet naar naar mijn zin, de foto's moeten nog geplaatst worden en is het tot nu toe niet mogelijk dat mensen mij makkelijk kunnen volgen. Helaas kan ik hiervoor geen gebruikersforum vinden en ben ik afhankelijk van tips van mede-bloggers... Dus als je een tip hebt hoe ik dit kan herstellen, graag!

Afgelopen week heb ik weer een flink aantal patronen en pakketten aangeschaft. Ik kan weer vooruit tot 2028, dan ben ik 67 en mag ik stoppen met werken. Alhoewel... tegen die tijd wordt de pensioengerechtigde leeftijd 70 jaar. Ach, dan koop ik er gewoon nog meer patronen en pakketten bij dan weet ik zeker dat ik me niet verveel. Ik heb nu voor alle gelegenheden een patroon of pakket... verjaardagen, Sarah of Abraham, verschillende feestdagen en seizoenen, noem maar op. Je kunt het maar in huis hebben... toch?
Over patronen gesproken. In mijn vorige blog fantaseerde ik over de herst HOME met allerlei voorbeelden, kom ik dat ontwerp ineens tegen in de webwinkel van Sari.... ik wist het ECHT niet. Zo zie je maar... great minds think alike!!

Onderstaand mijn nieuwste aanwinstNiet zelf gemaakt, daarvoor moet ik echt nog wel een paar jaar flink door frutten, nee dit is een van de creaties van Daphne van be-flowerd. Zij maakt werkelijk de mooiste bloemen en boeketten van vilt.
Dit bruidsboeket (nee, geen plannen in die richting) heb ik bij haar gekocht en heeft nu een mooie plek in mijn huiskamer gekregen. Ik heb het passend voor mijn vaasje gemaakt er  wat koperdraad met gekleurde pareltjes omheen gedraaid zodat het wat ruimtelijker werd, 
is het niet schitterend? 
Haar site is zeker de moeite waard om te bezoeken http://www.be-flowerd.nl


De afgelopen week heb ik alleen een paar kleine frutsels gemaakt. Wat beestenspul voor de Pasen, kippetjes en paashazen en een klein roze feestvarkentje want Sari was afgelopen week jarig en ik heb het varkentje tussen haar narcissen bollen verstopt. Zij maakt zelf de mooiste dingen, hoe leuk is het om ook eens wat te krijgen?
Tot zover deze keer, graag tot mijn volgende blog.

donderdag 13 maart 2014

Voorjaarsperikelen

Dank jullie wel voor alle complimenten die ik heb ontvangen naar aanleiding van mijn 1e blog. Ik hoop dat ik jullie lang genoeg kan blijven boeien met mijn verhaaltjes en frutsels.
Nog een paar dagen te gaan en dan is het echt lente! Wat een toeval (not) dat de lenteversie van HOME alweer klaar ligt om opgehangen te worden in ons halletje. Ik verheug me nu al op de zomerversie. Ik zie zoiets voor me met strand, een zandkasteel, gekleurde ballen of parasols, schelpen en zeesterren. Of water met gekleurde visjes en een eiland met een palmboom. Voor de herfst zou ik een eekhoorn met eikeltjes maken en een boom met van die mooie gekleurde bladeren van sprookjesvilt en paddenstoelen. Nu draaf ik een beetje door... er zit nog geen blad aan de boom en ik denk al aan de herfst!
Lenteversie 
Ieder jaar fungeert onze tuin als voedselbank voor vogels in alle soorten en maten. Door de zachte winter zijn we blijven zitten met zakken vetbollen en potten vogelpindakaas. Vorig jaar had ik spreeuwen, merels en roodborstjes te over en dit jaar heb ik geen spreeuw, laat staan een roodborstje, in mijn tuin kunnen ontdekken. Alleen de houtduiven bleven ons trouw en die hebben we verwend met brood en zo nu en dan wat zaad.
Nu heb ik bedacht ze maar op een andere manier te verwennen. In mei leggen alle vogels een ei luidt het spreekwoord, maar dan moet er toch eerst een nest worden gebouwd en daar ga ik ze een beetje mee helpen. Ik heb een kroon, die al bij mij in de tuin hing, omwikkeld met kippengaas en daar vulwol in gedaan, zodat de vogels een lekker zacht dekbedje kunnen maken. Ik heb er ook nog wat gekleurde restjes wol in gedaan... dat belooft een vrolijke boel worden in de bomen en struiken!
Kleurig warenhuis met gratis nestmateriaal.
Uiteraard ben ik alweer met nieuwe frutsels bezig. Een heel ienie-minie tussendoortje maar daar ga ik niets over zeggen omdat dat voor een lezeres van mijn blog is en een boertje en boerinnetje in Delfts blauwe kleuren. Daarna moet maar eens aan de Pasen gaan denken. De kippetjes van Sari, 2 paashaasjes, de paasslinger voor het keukenraam. Het zijn leuke dingen voor de mens... en geest.

Graag tot de volgende keer.

zaterdag 8 maart 2014

Klaar voor de start...

Welkom op mijn blog!
Ineens wilde ik een eigen blog, maar hoe begin je een blog? Ideeën genoeg, maar de uitvoering ervan is een ander verhaal en zit ik dus ineens in de ontwerpfase, terwijl ik zelf meer van de uitvoering ben. Ik moest nadenken over de indeling, is het een leuke kleur, is het lettertype leesbaar? Waar en hoe deel ik mijn foto's in en last but not least, waar ga ik over schrijven?

Ik wil in ieder geval iets over mijn hobby's kwijt. Al jarenlang ben ik lekker in de weer met borduren, naaien, mandala's kleuren en kralen. Ik heb verschillende groepen meiden op visite gehad die, onder het genot van een hapje en een drankje, lekker kwamen stoeien met kralen. Om de zoveel maanden volg ik zelf ook sieradenworkshops bij Limited Edition om bij te blijven over de laatste trends en technieken. 


Sinds een jaar ben ik besmet met het vilt-virus en ben helemaal ondersteboven van het werken met vilt. Het begon met een spoedprojectje voor Stichting Engergy4all eind 2012. Ik heb toen in 2 maanden tijd ongeveer 100 verschillende engeltjes gemaakt van vilt, hout, kralen etc. Een groot aantal is verkocht op een kerstmarkt en het overige deel heb ik, voor hetzelfde doel, aan collega's verkocht. Vanwege het grote succes heb ik het laatste weer gedaan in 2013, daarna was ik niet meer te houden. Ik heb me sinds een paar maanden ingegraven bij Handwerkatelier Sari in Den Haag en ben daar niet meer weg te slaan. Ik heb al meters vilt gekocht, garen, scharen, lintjes, patronen en pakketten met letters, beestjes, figuren en zit nu middagen en avonden in mijn eigen 'atelier' frutsels te maken van vilt and I love it!






Via dit blog wil ik jullie op de hoogte houden van alle frutsels die ik maak en andere zaken die me bezig houden. Ik hoop dat jullie er veel plezier aan beleven!

Zo zie je maar... blog 1 is klaar. Klaar voor de start...


PS: mijn blog is nog 'under construction' de, bijna 80 foto's, van eerder gemaakte frutsels krijgen binnenkort ergens een plaatsje, maar mijn eerste vilten frutsels wil ik jullie niet onthouden. Graag tot de volgende keer!



Een heerlijke sloeber met vlinders.


Zeg met het bloemen...


HOME - winterversie, de lenteversie is in de maak.


Een feestelijke slinger voor het keukenraam.