zondag 13 juli 2014

Van alles wat...

Vandaag is het restjesdag… een beetje van dit en een beetje van dat zonder een echt thema.

Het frutseizoen in atelier Sari is voorbij en ben aan mijn lot overgelaten. Tot september geen gezamenlijke ochtendjes meer met ‘lotgenoten’ en nieuwtjes uitwisselen, maar in mijn eigen ateliertje (lees werkkamer) in mijn uppie werken aan verschillende creaties.

De zomer HOME is klaar. Ik heb me natuurlijk niet aan het patroon gehouden. In het patroon van de letter O stonden kinderen die met een bal aan spelen waren. Ik heb er een verlaten strandje van gemaakt met een parasol en echte schelpen. Ook bij de letter E een kleine aanpassing. In plaats van een schelp boven de zeehond heb ik daar een gekleurde bal geplaatst. Ik vind het weer een geslaagde versie en verheug me nu al op de herfstversie, want die vind ik zo mooi, met alle herfstkleuren in sprookjesvilt.



Ook mijn ijsvogeltje is klaar, mijn favoriete vogel en toevallig of niet (niet dus) ook het favoriete vogeltje van mijn favoriete Koningin Wilhelmina. Ze heeft voor haar boek ‘Eenzaam maar niet alleen’ een vogeltje getekend voor de omslag van het boek. Het oorspronkelijke patroon was een van een kolibrie en met wat aanpassingen, maak ik zo er een ander ander soort van. 


Daarna staat een grote bak met felgekleurde bloemen op het programma. Op onze eetkamertafel staat een bak van zink waar om de zoveel weken plantjes in worden gezet. Ik heb het plan opgevat om deze helemaal te vullen met mooie bloemen van vilt, hoef je ook geen water meer te geven, dat scheelt.
Ik heb verschillende patronen van verschillende bloemen aangeschaft en al wat voorbeelden gemaakt. De Hortensiabloem (zie 2 blogs eerder) ga ik in een kleinere versie maken. Ik heb een zonnebloem in huis, klaprozen, viooltjes en rozen. Hier en daar een mooi groen blad ertussen en misschien ook nog een takje klimpop. Heb het allemaal in mijn hoofd zitten. Nu de uitvoering nog… ik hou jullie op de hoogte van het proces. Voorlopig ben ik nog wat aan het oefenen met verschillende soorten bloemen.



Vanavond wordt de laatste voetbalwedstrijd gespeeld en kan ook de oranjeslinger weer in de doos. Eigenlijk vind ik het heel gezellig om iets voor het raam te hebben hangen, dus gisteren heb ik snel iets fleurigs in elkaar gefrut.



Op mijn wachtlijst/cq nog te maken lijstje staan nog:
1 muisje om mijn speldenkussen weer compleet te krijgen(ik heb nl. 1 muisje weggegeven met een klavertje 4 in zijn handen aan een vriendin die een chemokuur moest ondergaan). 1 muisje met een klavertje 4, maar dan nu voor mezelf. 1 muisje met een Margrietje ook voor mezelf om de boel compleet te maken (deze versie heb ik weggegeven aan een lieve vriendin die met pensioen ging).
Het lijken veel muisjes, maar die zijn in een avondje klaar hoor… dus dat is het werk niet.
Herfst HOME (de laatste versie Winter, Lente en Zomer zijn natuurlijk al klaar). De gekleurde vissen van Sari (3 verschillende kleurschakeringen) Een slinger voor Halloween. De letters KERST (een soort homeversie met allerlei frutsels erop). Een pindaslinger met daarom een aantal pimpelmeesjes (allemaal van vilt natuurlijk, zelfs de pinda’s) en er is er ook nog een kokosnotenversie…
Het snertpakket... ga ik lekker niet verraden, dat zien jullie tegen die tijd wel. 

Dan zijn er nog pakketten en patronen die ik niet eens genoemd heb, maar die heb ik voor de heb alvast in huis. 
Er ligt ook al een pakketje klaar voor een collega die in het najaar papa wordt, dat zijn de gewone tussendoortjes.

Oh ja heb ook nog wat kleins gemaakt met een poes en een melkbus. Het maakte deel uit van een groter geheel met 2 bussen een baal stro en 4 poezen. Ik vond 1 poes genoeg en is toch nog leuk geworden...



Het probleem is dat de verschillende vilt-ateliers (en dat zijn er nogal wat) iedere keer weer komen met ontzettend leuke dingen. Ik weet nu al dat eind september bij Sari weer open dagen worden gehouden worden met een ontzettend origineel thema en daarvoor is zo iets leuks gemaakt en dat wil ik zeker ook gaan maken. Dat is voor mij doen echt in het groot werken, maar zo schattig!!

Er wordt vaak aan mij gevraagd waar laat je al die frutsels. Nou ik heb 1 plank in mijn werkkast vrij gemaakt waar ze tentoongesteld staan (voor wie weet ik niet, maar ik beleef er in ieder geval veel plezier aan). De slingers voor Koningsdag, Bevrijdingsdag, natuurlijk de voetbalslinger en later in het jaar Halloween liggen in een krat in de schuur. 
De muisjes nemen weinig ruimte in beslag, die zijn ong. 10 groot en 5 cm breed. De Hortensia met het kaarsje erin heeft een mooi plekje gekregen op het dressoir naast de foto’s van mijn schoonouders en moeder. 
De HOME-versies hangen per seizoen in een deuropening van de hal naar de keuken. Dus eigenlijk valt het wel mee. Tja, dan zijn er natuurlijk nog de frutsels die ik nog moet gaan maken. De visjes van Sari krijgen een mooi plekje op mijn werkkamer voor het raam. Ik heb daar witgeverfde takken voor gekocht waaraan ze komen te hangen. Dat zal ook wel het geval worden met de pindaslinger en de kokosnoot. En de Holloweenslinger en KERST-letters verdwijnen in de daarvoor bestemde dozen in de schuur. Je ziet het, het valt allemaal best wel mee. Het is niet allemaal vilt wat de klok slaat in mijn huis… nou ok een beetje dan…

Al schrijvende besef ik me dat medio oktober er weer hard gewerkt moet gaan worden aan engeltjes voor het goede doel… daar is deze passie eigenlijk mee begonnen… van engeltjes naar muizen en bloemen is tenslotte een klein stap, toch?
Rijgen met 6 draden...
Energie 4All staat ook dit jaar weer bovenaan. Het gaat goed met het de inkomsten en het onderzoek, maar het kan altijd beter! Neem eens een kijk op deze site het is zeker de moeite waard om je eens in te lezen over Energiestofwisselingsziekte.

Naast al dit viltgeweld heb ook nog wat opdrachtjes gekregen voor het repareren van een armband voor en collega en het maken van een ketting voor mijn teamleidster. Dat zijn de tussendoor dingen waar ik in een uurtje mee klaar ben en dat is gewoon leuk om te doen. 
Kettelen en knopen...

Kortom het was alles bij elkaar toch nog heel wat, maar wel weer leuk om op een rijtje te zetten. 

Graag tot een volgend blog!



3 opmerkingen:

  1. Erg mooi, Carla. Ben nu al benieuwd naar herfsteditie HOME, al mag de zomer nog even blijven. :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Daar ben ik het helemaal mee eens. Voordat we het weten, bergen we de zomerspullen weer op.

      Verwijderen